צינור דמעות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/06/2004 | 10:17 | מאת: ענבר

ד"ר נויימן שלום היינו אצלך במרפאה לפני כשבועיים וביצעת לחיצה כדי לפתוח את תעלת הדמעות שהסתיימה ללא הצלחה. כיום, לאחר כשבועיים, נראה כאילו יש שיפור קל במצב ההפרשות. הדמעת אמנם נמשכת, אך עצמתה ירדה ונראה כאילו כמות הדלקת יורדת. האם זה בעקבות מזג אוויר ? האם תתכן פתיחה הדרגתית של צינור הדמעות ? תודה ענבר

12/06/2004 | 17:08 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לענבר שלום, וסליחה על האיחור בתשובה, (כנס). לצערי, העובדה שיש עדיין דמעת מדברת על כך שעדיין יש חסימה. (זוכרת את ההרצאה עם הפוסטר?). אם היא דומעת רק כאשר היא מנוזלת, ייתכן שנוצר פתח אך הוא קטן בנתיים (חסימה חלקית) ואז אין צורך לעשות כלום. אך אם היא דומעת גם בלי להיות מנוזלת, (ואני מבין שזה המצב) אז לצערי הלחיצה לא הצליחה לפתוח את החסימה, וצריך להמתין לפתיחה ספונטנית או להתערב, לפי הגיל. דר. נוימן

09/01/2006 | 23:34 | מאת: יהודה

שלום רב! האם יש אפשרות לתת לי מידע על ניתוח לפתיחת צינורית הדמעות. אני סובלת זה זמן רב מדלקות ומניפיחות יתר. תודה מראש אפרת.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה