עדשות או משקפים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/06/2004 | 19:29 | מאת: אריה

שלום ד"ר בעקבות ניתוח להסרת קאטראקט נאלץ בני להרכיב משקפיים.(בן חודש) הוצא לנו לנסות עדשות,לאחר ניסיונות כושלים החלטנו לחזור למשקפיים (יש לצין שהילד הסתגל להם מהר ). שאלתי היא:האם עדשות אפקטיביות יותר ממשקפים ? האם בכך שבחרנו במשקפים במקום עדשות אנו פועלים לא נכון ? הרופא המטפל בו לא מתנגד לכך לעומת האופטמטריסט שמעוד מעודד עדשות למרות המצוקה שלנו בנושא. ושאלה אחרונה באיזה גיל ניתן לסיים את הפרשה ע"י השתלת העדשה התוך עינית לדיברי הרופא המטפל ככל שיותר מאוחר כך טוב יותר לטענתו עד גיל העשרה? האם ניתן מוקדם יותר, מה זה אומר ? לתשובתך אודה

11/06/2004 | 22:22 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאריה שלום, כל תיקון המאפשר תמונה בפוקוס על הרשתית (כלומר עדשת מגע או משקפיים או עדשה תוך עינית) הוא טוב. אם הילד לא מסיר את המשקפיים, בהחלט שאין צורך להתעקש על עדשת מגע. מהנסיון שלי בילדים שאני נתחתי לקטרקט, בדרך כלל מגיעים לשימוש בעדשת מגע בגלל שהילד מסיר לעיתים קרובות את המשקפיים, בעיקר אם מדובר בירוד חד צדדי. אנטי נוהג להשתיל את העדשה בגיל 6-9 חדשים, אבל אחכבה בשמחה יותר אם הילד מרכיב בקביעות את התיקון האופטי. (היתרון, אפשר להחליף את החוזק לפי הצורך, והשתלה בגיל מאוחר יותר מבטיחה דיוק טוב יותר בכח העדשה המושתלת. שוב מהנסיון, אני בדרך כלל נאלץ להשתיל לפני גיל שנה מכיוון שהילד לומד להוציא את העדשה. הכל לפי המקרה. הכלל- צריך כל הזמן תיקון אופטי מתאים לפני העין, פחות חשוב איזה. דר. נוימן

13/06/2004 | 17:47 | מאת: אריה

תודה על תשובתך

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה