לדר' נוימן

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/06/2004 | 22:41 | מאת: מירב

לדר' נוימן שלום רב, באמצעות פורום זה למדתי על החשיבות של בדיקת הראיה כבר בגילאים כל-כך קטנים ובזכות זה הנני במעקב עם בני. מרבית האוכלוסיה אינה מודעת לחשיבות וצורך זה. מדוע אם כן אין אתם הרופאים מתארגנים בפניה למשרד הבריאות על מנת להגביר את המודעות בקרב אמהות בהגיען לטיפת חלב. הרי עד לפני מספר שנים גם לא היו לוקחים תנוקות בני 6 שבועות לבדיקת אולטראסאונד של הרגליים ועתה כבר בבית החולים טרם השיחרור מידעים את האם שעליה לקחת את בנה לבדיקה זו ותזכורת נוספת מקבלת האם בטיפת חלב. מדוע אם כן בנושא כל כך חשוב (עיניים!!!!!) לא נעשה כלום בנידון..?, כמובן שאיני מפנה כל אצבע מאשימה..אולם זו נקודה למחשבה - אולי תוכל לתרום גם בנושא זה. בהרבה כבוד והערכה, מירב.

05/06/2004 | 19:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למירב שלום, את מבינה בודאי שאת משכנעת את המשוכנעים... ניסיתי בזמנו לשכנע את דר בועז לב, שהיה אז (עדיין?) מנכ"ל משרד הבריאות, בחשיבות הנושא, ללא הצלחה. (ליתר בטחון לקחתי אותו איתי להפלגה בסירה מרודוס לאתונה, ובמשך שבוע "טחנתי" לו את הנושא...) אני מרצה לעיתים לאחיות טיפת חלב, ובסוף כל הרצאה הן נשבעות שמהיום.... בסופו של דבר, רוב הילדים המגיעים לבדיקה מונעת הם קרובי משפחה (שכנים, ילדים של חברים) של כאלו שנתגלתה אצלם עין עצלה מאוחר מדי. אחת הסיבות שלקחתי על עצמי את ניהול הפורום הזה זה כדי לקדם את נושא בדיקת העיניים המונעת

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה