מיקוד ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

02/06/2004 | 10:26 | מאת: עידית

שלום רב המורה של בני בו ה-12הפנתה את תשומת ליבי לכך שעידן נוהג לכתוב כשראשו מונח על ידו , כלומר למעשה הוא שוכב על השולחן עם הראש. היא טוענת שיתכן ויש בעיה במיקוד הראיה וכדאי להתיעץ עם רופא עיניים. חשוב לי לציין שבני מרכיב משקפיים מגיל 3 והוא נמצא במעקב שוטף אצל רופא עיניים כך שהמשקפיים שהוא מרכיב מותאמות במדויק לדרישות. כששאלתי אותו למה הוא כותב כך ענה שתמיד כתב כך ושככה נח לו. מה יכולה להיות הסיבה ועם מי צריך להתייעץ?? תודה עידית

05/06/2004 | 18:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעידית שלום, קרוב לודאי שאין בעיית מיקוד. (גם כאשר יש בעיית מיקוד, זה בדרך כלל לא משפיע על הלמידה). הפשוט ביותר לקחת אותו לרופא העיניים כדי שיבדוק גם את המיקוד. אם תקין, ודאי טוב. אם לא-צריך לשקול אם יש קשר להרגלי הלמידה. דר. נוימן

07/06/2004 | 13:33 | מאת: עידית

תודה רבה על התשובה. במידה ואין בעית ראיה, אם מי כדאי לדעתך להתייעץ?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה