מינוס 11 וצילינדר 2 לילד בן 6

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

31/05/2004 | 21:38 | מאת: לי

בני נולד פג בשבוע 26 להריון.קיבל חמצן בפגיע .מגיל חצי שנה יש לו מישקפיים.האם יש מה לעשות,טיפול מיוחד או ניתוח? תודה

01/06/2004 | 21:36 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללי שלום, לא מסרת הרבה פרטים בשאלה, בעקרון, הטיפול בגיל זה הוא על ידי משקפיים מתאימים, ואם כל השאר (רשתיות, עצבי ראיה וכו) תקין, צפויה להתפתח ראיה טובה בכל עין. לבעיית המשקפיים עצהמ לא מבצעים בגיל זה ניתוחים, ואין טיפולים אחרים לבעיה זו דר. נוימן

01/06/2004 | 21:44 | מאת: ד"ר דורון נוימן

המשך: ללי- אנא התעלמי מהתשובה הקודמת, הסתכלתי בגוף השאלה ולא ראיתי את הפרטים שבכותרת, לכן עניתי באופן כללי בלבד שלא ממש עוזר לך. לגבי 11.0- בתינוק:בקוצר ראיה גבוה כזה, יש המטפלים על ידי עדשות מגע ולא משקפיים, גם בגיל הזה. היתרונות הם שהתיקון כל הזמן במקום, ואין צורך במשקפיים בעלי עדשות כבדות יחסית אותם הילד מסיר לעיתים. החסרונות הם החסרונות הרגילים של עדשות מגע-מחיר, אבדן עדשה מדי פעם, סכנה של זיהום וכד. צריך לשקול בכל ילד לפי התמונה הכללית, פתולוגיות עיניות אחרות, התפתחות כללית, יכולת של ההורים להתמודד עם נושא העדשות וכד. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה