פגיעה בעצב ה-7

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

30/05/2004 | 13:22 | מאת: רונית

ביתי שני בת 12.5 הותקפה ע"י הרפס בעצב ה-7 שבפניה. התופעות הן: בצד ימין של פניה היא אינה ממצמצת בעין הימנית (דומעת בה כל הזמן) כאשר היא מחייכת רק הצד השמאלי עולה (וזה מעוות את הפנים) כאשר היא שותה נוזל לה השתיה מצד הימני של הפה. היא קיבלה ג'יל לעין שדומעת. לדאבוני הרב נאמר לי שאין להרפס הזה טיפול. מה יכול לגרום להרפס הזה? היא היתה לפני כחודש עם עם דלקת בלחמיות האם יש לכך קשר? ביתי מטופלת בשיניים (גשר) ויש לה דלקת חניכיים - האם יש לך קשר? מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב? כמה זמן עד שהענין יגמר? האם מחלימים לחלוטין מהנגיף? להיכן לפנות על מנת לקבל את הטיפול הטוב ביותר???? אנא בבקשה אני ממש נואשת. את המחלה גילינו ביום ב' לפני 6 ימים. אבל העין דומעת כבר 8-9 ימים. רונית גולדנברג - 051-414243 חולון תודה מראש

01/06/2004 | 21:21 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרונית שלום, אל נא תהיי כל כך מדאגת, השיתוק יחלוף כלא היה, צריך רק לוודא שבנתיים לא נגרמים סיבוכים. הכתובת הנכונה היא רופא ילדים העוסק בזיהומים. בוולפסון זה דר. אלי סומך. (5028278) מבחינת רופא העיניים, יש לשמור על תקינות הקרנית על ידי הרטבה ולעיתים סגירת העפעף בלילה עד שהשיתוק חולף. בדרך כלל מס שבועות עד להחלמה מלאה. למרות שיש דמעת, הנובעת מהעדר המצמוץ והמנח הלא תקין של העפעף, ייתכן יובש בקרנית. הילדה צריכה לעבור בדיקת עיניים מלאה לוודא שאין מעורבות של גלגל העין עצמו (בנוסף לעצבי הפנים) בזיהום, (דלקת תוך עינית- אובאיטיס). בדרך כלל אין מעורבות כזו. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה