קטארקט

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

29/05/2004 | 17:21 | מאת: שרית

האם יש למשהו ניסיון בהרכבת עדשות לתינוק ( לאחר ניתוח קטארקט ) האם קיים מכשיר להסרת עדשות ?

30/05/2004 | 11:10 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרית שלום, כמובן שכן, אנו מטפלים בכל התינוקות לאחר ניתוח להסרת קטרקט בשבועות הראשונים לחיים על ידי עדשות מגע, עד להשתלה של העדשה בגיל 6-9 חדשים. (לעיתים גם אחר כך) את צריכה אופטומטריסט ילדים המנוסה בדבר שיוכל גם לוודא התאמה נכונה של העדשות וגם להדריך אותך כך שתוכלי גם לוודא שהעדשה במנח תקין וגם להכניס ולהוציא לבד. כמובן גם הרופא שניתח את הקטרקט אמור להראות לך איך לעשות את זה. יש גם "מכשיר" כזה, (מעין גליל גומי שאת קצהו את מניחה על העדשה והוא תופש אותה בוואקום) דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה