דלקת "אביבית" - שימוש בסטירואידים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/05/2004 | 23:04 | מאת: יעל

27/05/2004 | 23:09 | מאת: יעל

בתי בת 4 , זוהי שנה שלישית שסובלת ביותר מגרד עז באביב ובקיץ שאובחן כאלרגיה. שתי שאלות - 1. לגבי השימוש ב- FML , האם שימוש ממושך למשך מספר חודשים אינו גורם נזק לעין? האם יש אופציות אחרות לטיפול ללא תופעות לוואי? 2- מתחת ובצידי העיניים נוצר גירוי אדום מרוב שפשופים, אין לי מושג כיצד לטפל, זה אדום ושורף. האם יש לך עיצה? מותר למרוח משחת עיניים מסביב? אולי צריך בכלל רופא עור? אין לי מושג. תודה.

30/05/2004 | 11:05 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ליעל שלום, כללית, הטיפול בדלקת עיניים אלרגית, כמו בכל מחלה כרונית, מצריך רופא שיראה את הילדה לעיתים קרובות וידריך אותך גם בדברים ה"קטנים" כגון הגרוי בעור, מעבר בין תרופות וכד. ספציפית לשאלות שלך: אסור (לדעתי) להשתמש בFML (או בסטרואיד מקומי אחר) באופן קבוע. נכון שתופעות הלואי והסיבוכים (בעיקר לחץ תוך עיני מוגבר-גלאוקומה וקטרקט) קורים רק בחלק מהמקרים, ורק לאחר טיפול ממושך, אבל מכיוון שמדובר בסיבוכים משמעותיים אנו עושים כל מאמץ להשתמש בסטרואידים ?(תרופה מצויינת לכשעצמה ומרכיב חיוני בטיפול הזה) רק מידי פעם, בתור תותח לריכוך כבד, ובשאר הזמן להסתפק בתרופות אנטי דלקתיות לא סטרואידליות, ויש המון כאלו בשנים האחרונות, רובן יעילות למדי. נסי לטפל בעור בקרם לחות רגיל, לעיתים זה עוזר נפלא. ולא,- משחה סטרואידלית כגון טריאולון ל3 ימים עוזרת. (שוב לא להשתמש קבוע) הפתרון האולטימטיבי הוא כמובן הורדת הצורך לגרד.

09/06/2004 | 16:16 | מאת: כרמל

בני סובל מדלקות עינים כרוניות מגיל חצי שנה ועד היום כמעט ארבע עשרה שנה טופל ומטופל היום בכול מיני סוגים של טיפות עינים כדורי סטרואידים ועד היום מצבו לא השתנה הרופאים אמרו שזות אלרגיה אביבת אבל אין טיפול מניעה טוב רק המון שטיפות לעינים אבקש למי שיודע טיפול טוב אפילו אומופטי שישלח תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה