משקפיים-בן 3 וחצי.

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/05/2004 | 13:46 | מאת: אמא של אור

האם הרכבת משקפיים לילד בן 3 וחצי שנובעת מצילינדר סימטרי בשתי העיניים, עשויה להיות זמנית? האם יתכן שמספר הצילינדר יקטן ?( בהנחה כי חדות ראיתו תמשיך להיות תקנית) בברכה, אמא של אור

22/05/2004 | 00:52 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאמא של אור שלום, התשובה היא כן לשתי השאלות. (את יודעת מה הראיה שלו עם ובלי משקפיים בכל עין? וכן באיזו שיטה נבדק? ציורים? E?) דר. נוימן

22/05/2004 | 08:47 | מאת: אמא של אור

הילד נבדק עם עם טיפןת בגיל שנתיים וחצי ואז נמצא צילינדר סימטרי בגודל 1.5 ועתה נבדק שוב עם ציורים וטיפןת ונאמר לנו שהמספר עלה מעט (לא שאלתי כמה) אך הודגש שעלה רק מעט וסימטרי. מחכה לתגובה בברכה, אמא של אור ןעוד דבר אחרון-תנוחת הראש שנובעת כביכול בצילינדר מתבטאת לפעמים כשהילד צופה בטלויזיה אבל!!- ברוב הפעמים הוא צופה עם ראש ישר ורק במקרים מסוימים מעט מעלה את ראשו.(בלי משקפיים אותם יש לו זמן קצר) כך לגבי כל דבר מרחוק ב90 אחוז מהזמן ראש אינו מורם. האם לא מוקדם משקפיים?והאם משקפיים שלא לצורך ודאי יזיקו לראיה?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה