משקפיים לבת 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/05/2004 | 00:18 | מאת: שחר

לדר' נוימן שלום, בבדיקה שיגרתית שלקחנו את בתנו בת ה-3 וחודשיים, התברר לנו כי היא זקןקה למשקפיים כשהאבחנה היא של צילינדר בשתי העיניים זהה. נאמר לנו כי זה רצוי כדי למנוע התפתחות עין עצלה בעתיד. מאד הןפתענו שהיא בכלל צריכה כי למעט העינין שהתגלה לא נראה היה לנו כי יש לה בכלל בעיה -( וכאן המקום גם להודות לך כי בזכות הפורום העלת אצלינו את המודעות לעינין ). שאלתינו-האם זה אומר כי מעתה תצטרך להרכיב משקפיים "לכל החיים"?, והאם בגיל זה מדובר במשקפיים עם עדשות עבות שמעוותות את צורת העין..? נציין שוב כי בפירוש נאמר לנו שזאת הבעיה היחידה. בתודה - שחר.

22/05/2004 | 00:49 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשחר שלום, הכל תלוי במידת השגיאה הצילינדרית (ה"מספר") צילינרים קטנים ואפילו בינוניים בגיל 3 חדשים לא מצריכים תיקון, בעיקר לא אם המצב סימטרי. צילינדר גדול או לא סימטרי- צריך לשקול לפי המספרים והגיל. (זו אחת הסיבות שההמלצה היא לבצע את הבדיקה בין גיל 6 ל12 חודש). אנא כתבי לי את המספר שנמצא בכל עין. דר. נוימן

22/05/2004 | 08:39 | מאת: שחר

לדר נוימן, כנראה שלא הבנת מדובר בילדה בת 3 (וחודשיים) ולא בת מספר חודשים..- כמו כן מדובר בצילינדר סימטרי מספר 2(יכול להיות עם סימן - או שלא הבנתי נכון..) מה דעתך, האם מחייב? בברכה ושוב תודה-שחר

22/05/2004 | 09:19 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשחר שלום, (אכן לא הבנתי נכון את הגיל) בגיל 3 וחדשיים אפשר ברוב המקרים גם לבדוק את חדות הראיה עם ציורים, נתון שעוזר מאד בהחלטה. בעקרון, בגיל זה, צילינדר של 2.0- יכול להצדיק משקפיים. (תלוי גם מה המספר המלא, הצילינדר הוא חלק מהמספר).

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה