ESOTROPIA לבת 6 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/05/2004 | 15:39 | מאת: קלאודיה-עדי

לד"ר נוימן שלום רב, בתי עדי בת ה- 6 חודשים מטופלת מזה כחודשיים בהתפתחות הילד בשל טורטיקוליס בצד ימין. הפיזיותרפיסטית המליצה על בדיקת עיניים - היום נבדקה אצל רופא עיניים ע"י הרחבת אישונים ובדיקת שדה ראיה. גילה את הממצאים הבאים והפנה אותנו בהקדם לרופא עיניים המומחה בפזילה (בקופ"ח ג' בבאר-שבע):- * חשד לחולשה של IO. * לחמית שקטה, קרנית זכה, ל"ק עמוקה ונקיה, עדשה זכה. * עצב ראיה תקין. * מקולה ודיסקה תקינות, רשתית צמודה, פיגמנט בהיר. * תנועות חופשיות. * והממצא הוא ESOTROPIA. בנוסף אמר לי שהפזילה הקטנה שיש לה בעין ימין (עין נכנסת פנימה ויורדת) הוא הגורם לטורטיקוליס בצד ימין והפזילה ניתנת לתיקון ע"י ניתוח יחסית פשוט בגיל שנה. ושאם לא מנתחים בעתיד יכולה להיות לה מיופיה ועין עצלה.... אודה לך על חוות דעתך - האם ישנו טיפול אחר חוץ מניתוח והאם הניתוח נעשה בהרדמה כללית ומה הן הסכנות / השלכות לאחר הניתוח ומה תקופת השיקום ואחוזי ההצלחה בניתוח שכזה. מודה לך מראש - האמא המאוד מודאגת. וסליחה על "הסיפור הארוך". קלאודיה

19/05/2004 | 16:29 | מאת: קלאודיה-עדי

התוכנית הטיפולית היתה +4.75 בשתי העיניים בהרחבה עם צילינדר קטן 0.5+ ב 90.

19/05/2004 | 23:37 | מאת: ד"ר דורון נוימן

(לא הבנתי את התוספת- זה מה שרשמו לה במשקפיים?) לגבי הסיפור עצמו, זה מסוג השאלות שלא ניתן לענות עליהן דרך פורום כזה. (גם ללא בדיקה, וגם מה שתארת יכול לכסות ספר עב כרס בתחום הפזילה בתינוקות) מה הומלץ לך לטפל בנתיים? (סגירות? משקפיים?) האם סוכם שהטיית הראש נובעת מבעיית העיניים? (אם כן, אין צורך בפזיוטרפיה) האם נעשה נסיון לסגור כל עין ליום כדי לראות אם הטיית הראש נעלמת? כאמור- מקרה מורכב מדי ליעוץ במסגרת פורום דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה