פזילה שלא מלידה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/05/2004 | 21:05 | מאת: איילת

בני כיום בן 4 , לפני כשנה חזר מהגן עם פזילה בעיניו. בדצמבר 2003 עבר ניתוח פזילה בשתי עיניו. עד היום הוא עם משקפיים. שאלתי היא: כמה זמן בממומע הוא אמור להשאר עם משקפיים (מספר 2.5+ ובשניה 3+)

19/05/2004 | 23:28 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאיילת שלום, אינני יודע. חלק מהמקרים יכולים להפרד מהמשקפיים בגי ההתבגרות, וחלק לא. במספרים כמו שציינת, (נמוכים), יש סכוי לא רע שזה יקרה.

09/06/2004 | 09:17 | מאת: משה

בעקבות תאונת דרכים "חטפתי" מכה חזקה בעורף ומאז אני סובל מבעיות מיקוד ראיה שמחייבות אותי להוסיף פריסמה למשקפי. אני מבקש לדעת : האם יש קשר נסיבתי בין המכה לבעית מיקוד העיניים. האם יש מאמרים ו/או מחקרים רפואיים הקושרים בין חבטה/מכה בעורף ובראש לבין בעית המיקוד שהופיע מיד לאחר מכן. אשמח אם תענה לי ו/או תפנה אותי למאמרים העוסקים בנושא. תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה