אסטיגמטיזם ועין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/05/2004 | 14:45 | מאת: רוני

לרופא שלום שני בני (בני 7 ו-9) מרכיבים משקפים מגיל צעיר. אשתי ואני כלל לא. רציתי לדעת האם שתי התופעות של צילינדר ועין עצלה הן תורשתיות? אנו לפני הריון נוסף- היש משהו שניתן לעשות כדי למנוע הישנות בעיות ראיה. שנינו בריאים ומנהלים אורח חיים רגיל ללא תרופות, ואפ]ילו לא מעשנים.. נודה על התיחסותך בברכה-רוני

19/05/2004 | 23:26 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לרוני שלום, הפרעותבתשבורת יכולות להיות תורשתיות ויכולות להיות "מפוזרות" ("ספורדיות- שה הבטוי הרפואי לתופעה לא גנטית). אפשר להעריך לפי סיפור המשפחה. אם לשני הילדים יש אותה הפרעת תשבורת, יתכן שצרוף הגנים שלכם גרם, גם אם לכם אין, וייתכן שלא. (נהייה חכמים יותר לאחר הילד השמיני...) יש הטוענים לגורמים סביבתיים, ואז אפשר לטעון ששני הילדים נחשפו לאותם גורמים. סה"כ- לא ממש יודעים את הגורמים. מכל מקום, אין המלצות לגבי הרגלים שלכם לפני ובזמן ההריון בהקשר זה. העין העצלה זה סיפור אחר. אם הילדים היו נבדקים בגיל שנה והאסטיגמטיזם היה מאובחן אז ומטופל (משקפיים) כבר מינקות, אז אמנם היו משקפיים, אך לא היתה מתפתחת עין עצלה ?(כלומר היו רואים 6/6 בכל עין עם המשקפיים) אני ער כמובן לעובדה שהילדים לא נבדקים מכיוון שההורים ברוב המקרים לא יודעים על הצורך הזה, ולא בגלל הזנחה של ההורים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה