הבדלים בגודל העיניים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/05/2004 | 12:47 | מאת: יסמין

שלום דוקטור! א. בגיל שלושה חודשים רופאת הילדים בטיפת חלב איבחנה ששיש לבני פזילה קלה וכי יש הבדלים בין שני העיניים (עין ימין גדולה יותר מעין שמאל). היא אמרה לי שההבדלים בגודל זה לא משהו שצריך להדאיג אותי וכי אם הפזילה לא תעבור עד גיל חצי שנה ללכת לר' עיניים. כעת בני בן חצי שנה וההבדלים בגודל העיניים עדיין קיימים. האם צריך לבדוק את זה.?ראוי לציין שההבדלים לא משמעותיים אבל אם מסתכלים טוב אז רואים את זה. ב. לגבי הפזילה שלו, אני לא בטוחה אם היא נעלמה ורציתי לדעת מה כוללת הבדיקה של רופא העיניים, כי שמעתי שהיא לא ממש נעימה... בברכה, יסמין.

19/05/2004 | 23:16 | מאת: ד"ר דורון נוימן

המשך- הבדיקה כוללת: פזילה לרחוק, פזילה לקרוב, מעקב בכל עין, התנגדות לכסוי כל עין, חלקים קדמיים- עד כאן החלק הנחמד, המבוצע תוך כדי משחק עם הילד. החלק השני- (בדרך כלל היותר חשוב), מתן טיפות להרחבת האישונים-(צורב למספר שניות), המתנה שעה-(משעמם), ובדיקת מספר המשקפיים- (בדרך כלל לא בעייתי, אלא אם כן הילד לא מסכים וצריך להחזיק אותו ללא תנועה). כאמור, בהתחשב בשכיחות של עין עצלה (אחד מכל 25 מבוגרים), אין ספק שהבדיקה חשובה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה