פזילה בתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/05/2004 | 12:34 | מאת: אתי

אצל בני בו 5 חודשים אובחנה פזילה בשתי העיניים פנימה. בבדיקה לאחר טיפות נקבע לו מספר 2.5+וצילינדר של 0.5. הרופא המליץ על משקפיים עם מספר 2+וצילינדר 0.5. האם יש הגיון בהורדת המספר? תודה אתי

19/05/2004 | 23:04 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאתי שלום, כן, זה מה שאני הייתי רושם במצב זה. צריך לחזור על בדיקת הפזילה עם המשקפיים בעוד כשבועיים. יש סיכוי רב שהמשקפיים לא יעזרו והוא יזדקק לניתוח. (בדרך כלל פזילה בגיל מספר חדשים וללא רוחק ראיה משמעותי- המספר שלו הוא כמעט נורמאלי לגיל 5 חדשים- זו פזילה שלא תלויה במשקפיים ויש צורך בניתוח) למרות זאת, שווה לנסות, בעיקר אם בזמן המדידה במרפאה היה שיפור הזוית הפזילה עם המשקפיים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה