צילינדר-בת 3

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/05/2004 | 00:12 | מאת: מאיה גל

שלום רב, לבתנו בת ה-3 אובחן צילינדר סימטרי בשתי העיניים (לא זוכרת את המספר המדויק). בגיל שנה בבדיקה הראשונה גם התגלה ענין הצילינדר אך במעקב שנעשה צינה הרופאה שאומנם המספר גדל מעט אך עדיין לא גבוה והראיה טובה.נאמר לנו להמשיך להיות במעקב בעודחצי שנה. שאלתנו- מתי מחליטים כי צילינדר מחייב משקפיים והאם ברגע שהוחלט על משקפיים- זה זמני וכלי שעשוי להוריד את מספר הצילינדר? או שמעתה תצטרך להרכיב משקפיים באופן קבוע?. ודבר אחרון, אנו אמורים לצאת לשנה לחול ומעונינים להמשיך במעקב אצל אותה רופאה עליה אנו סומכים. האם דחיה בעוד חצי שנה את הבדיקה במיוחד לאור העובדה כי הילדה רואה ומתפתחת היטב עלולה להיות משמעותית? בברכה, מאיה

16/05/2004 | 08:45 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למאיה שלום, התשובה לכל השאלות הספציפיות לבת שלכם תלויה במספר. (גודל השגיאה הצילינדרית). צילינדר 0.75 סימטרי בהחלט מספיק לעקוב, צילינדר 3.0 (למשל) בדרך כלל מצריך משקפיים, ובאמצע-תלוי, ההחלטה נקבעת לפי הערכת הרופאה עד כמה יש פה סיכון לפגיעה בהתפתחות התקינה של מערכת הראיה ולהתפתחות עין עצלה. מתן משקפיים יכול להיות זמני או קבוע, תלוי איך ישתנה המספר במשך הזמן. ככל הידוע לנו, בתיקון צילינדרי אין לעצם הרכבת המשקפיים השפעה על השנוי במספר עם השנים. (אם החול שלכם הוא ארה"ב, הסתכלו באתר של AAPOS תוכלו למצא רשימה של רופאי עיניים ילדים לפי מדינות) דר. נוימן

17/05/2004 | 10:14 | מאת: מאיה

ראשית תודה על המידע. לגבי המספר צילינדר בררתי וזה 1.5 סימטרי. תוכל רק לאמר כיצד מתבטא צילינדר בראיה, כלומר הרי הילדה רואה היטב מקרוב ורחוק ללא הטית הראש אז מה זה בדיוק הצילינדר הזה? איך הוא משפיע על הראיה? בברכה ושוב תודה, מאיה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה