משקפי שמש לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/05/2004 | 15:05 | מאת: ליהי

שלום, האם ניתן/רצוי לשים משקפי שמש לתינוק בן 4 חודשים. כמובן מדובר במשקפיים שמיועדים לכך, ועפ"י היצרן מתאימים לתינוקות מגיל חודש. תודה מראש

12/05/2004 | 20:20 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לליהי שלום, נושא בוויכוח,יש הטוענים שמניעת uv מגיל ילדות מקטינה את הסיכון להתפתחות קטרקט וניוון רשתית בגיל המבוגר. הטוענים נגד מצביעים על העובדה שהעין מסננת ביעילות את רוב הuv המגיע אליה, ושאין הוכחה חד משמעית שכמות "נורמלית" של uv מזיקה. הייתי מסכם ב: בוודאי לא יזיק להרכיב משקפי שמש. לילדים שלי לא הרכבתי. (בדיקת עיניים כולל בדיקת מספר משקפיים בהרחבת אישונים חשובה בהרבה, הלוואי ואת זה היו עושים כל אלו שמרכיבים לתינוק משקפי שמש מגיל 3 חדשים אך מגלים את העין העצלה רק בגיל 6) דר. נוימן

13/05/2004 | 08:52 | מאת: ליהי

דר' נוימן שלום, תודה על תשובתך. האם הבדיקה עליה אתה מדבר, זו הבדיקה שמבוצעת בגיל שנה? ליהי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה