שלום בקשר לבני

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/05/2004 | 23:02 | מאת: סיגי

שלום יש לי ילד בן ארבע בקרוב, לפני כחצי שנה הוא התלונן על כאבי ראש חזקים רופא המשפחה הפנה אותנו לרופא עיניים, שבדק את הילד והפנה אותנו למרפאה המחוזית בב"ש שם אובחן שלילד יש צילינדר בעיניים: בעין שמאל:250כפול 170 ובעין ימין: 0,50 3,00 כפול 10 מקווה שרשמתי נכון. הרופאה ציינה שהילד צריך להרכיב משקפיים כל היום. השאלה שלי היא האם זה יכול להסתדר בקרוב? או שהילד יצטרך להיות כל הזמן עם משקפיים. תודה מראש.

12/05/2004 | 19:32 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לסיגי שלום, ייתכן שהאסטיגמטיזם (זה השם של התופעה) יקטן במשך הזמן, קרוב לודאי שלא בקרוב, וללא קשר לטיפול שמקבל. מטרת הטיפול שהילד יפתח ראיה טובה בכל עין (גם אם עם המשקפיים) ללא עין עצלה. הילד אכן צריך לההרכיב את המשקפיים כל היום. מה חדות הראיה בכל עין עם המשקפיים? דר. נוימן

12/05/2004 | 20:37 | מאת: סיגי

תודה על תשובתך, לגבי שאלתך הרופאה אומרת שהיא לא הצליחה להגיע לחדות מקסימלית עם המשקפיים, אין לי מושג למה. אבל היא אומרת שהיא תנסה בקרוב להשיג עוד חדות על ידי בדיקות חוזרות ונשנות, וכן על ידי החלפת המספר והמשקפיים. תהליך שיקח קרוב לוודאי כשמונה חודשים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה