תיקון פזילה אצל מבוגר

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/05/2004 | 15:53 | מאת: ארקדי

אני בן 40 . סבלתי מפזילה כלפי חוץ מאז הילדות כל הטיפולים (סגירות עיניים , תרגולים ומשקפיים לא פתרו את הבעיה). לפני חצי שנה בוצע ניתוח לתיקון הפזילה וניכר שיפור רב (נוצר תיקון יתר קל ביותר כלפי פנים עם תחושה סובייקטיבית שלי שהפזילה מתגברת בשעות הערב כאשר העיניים עייפות). שאלותיי הן: 1) לאחר כמה זמן יש התייצבות של מצב העיניים והשרירים לאחר ניתוח כזה ? 2) האם יש מצב של ראייה מטושטשת כאשר מסתכלים לכיוון שהעין הייתה פוזלת אליו כתוצאה מקיצור השריר הבעייתי? 3)האם יש אמת בדבר שהפזילה גוברת בשעות הערב כאשר העיניים עייפות יותר ? תודה מראש .

12/05/2004 | 19:27 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לארקדי שלום, 6 חדשים זה כבר זמן לראות את התוצאה כסופית ייתכן שטשטוש ראיה לכוון בו השריר המקוצר נמתח נגרם עקב אסטיגמטיזם מושרה, (הקרנית קצת מתעוותת כתוצאה מהמשיכה). ניתן לבדוק את זה, אך אין מה לעשות ללא ניתוח נוסף (ובדרך כלל גם לא צריך, אם אין בעיה במבט קדימה ומבט למטה). כן- פזילות יכולות להופיע או להיות חמורות יותר בזמן עייפות דר. נוימן.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה