תסמונת מרקוס גן/גו' הממצמץ

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/05/2004 | 20:51 | מאת: זיו

לבני בן ה-4 חודשים נמצא בביקור עיניים תסמונת מרקוס גן/גו' הממצמץ. הרופא אמר שזה שום דבר. האם תוכל להסביר קצת על התסמונת והאם באמת לא צריך לדאוג. תודה מראש.

09/05/2004 | 00:38 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לזיו שלום, השם הוא מרקוס-גן ( Marcus-Gun) , פשוט על שם שני הרופאים שתארו את זה לראשונה. מדובר בעצבוב שגוי של שרירי הפנים, כאשר סיבים אחדים של העצב המפעיל את שרירי הלעיסה מגיעים בטעות לשרירי העפעפיים. (מבחינה אנטומית לא מדובר בשגיאה גדולה, אלו כולם סיבים של העצב השביעי). פרט לבעיה הקוסמטית, אין שום משמעות. לגבי טיפול ניתוחי- תלוי בחמרת המצב-צריך לבדוק.

20/09/2005 | 10:52 | מאת: שרון

אצל בתי בת החצי שנה התגלתה תסמונת מרקוס גן. האם תסמונת זו חולפת מעצמה עם השנים או מדובר בתופעה שיכולה להפתר אך ורק בניתוח?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה