משקפיים לילד בן 7

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

04/05/2004 | 09:47 | מאת: מיטל

דר' נוימן שלום ניסיתי לקבוע תור בחנות אופטיקה כדי להזמין לבני משקפיים. נאמר לי שהילד חייב להביא מרשם מרופא ולא ניתן להזמין משקפיים ע"פ בדיקת אופטמטריסט בלבד. האם נכון הדבר? מיטל

06/05/2004 | 12:34 | מאת: ד"ר דורון נוימן

למיטל שלום. נכון, גם לפי חק האופטומטריה וגם "בחיים" (במקרה של רוחק ראיה צריך טיפות כדי להגיע לרפרקציה מדוייקת, ולאופטומטריסט אסור לתת טיפות) זה לא בא להגיד שאופטומטריסט טוב המנוסה בילדים לא יכול להגיע במקרים רבים לתוצאה די מדוייקת גם ללא טיפות, אך לדעתי, לפחות בפעם הראשונה שילד מקבל משקפיים, הבדיקה צריכה לכלול בדיקה עם טיפות למנוע תת תיקון ברוחק ראיה או תיקון יתר בקוצר ראיה. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה