פזילה אצל בני

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

03/05/2004 | 09:49 | מאת: א

שלום רב לך! בני כיום בן 4 ו8 חודשים. מעט אחרי גיל שנה הוא התחיל לסגור עין שמאל ,כשהוא היה מסתכל למרחק (לפעמים, גם כשהיה רואה טלויזיה) או כשנמצא מחוץ לבית ,בעיקר ,בשמש. בו זמנית העין היתה "בורחת" הצידה. בהתחלה בהמלצת רופא היינו סוגרים לו את העין הבריאה למס' שעות ביום,בכדי שיאמץ את העין השניה, כשגדל ,זה התחיל להפריע לו והפסקנו עם זה. אנחנו נמצאים במעקב אצל מומחה לפזילה ,שבודק (כיום בתדירות של כפעם ב10 חודשים) ,שראייתו תקינה ואין צורך במשקפיים. האם יש עוד סיכוי,שהפזילה תיעלם מעצמה או שהפתרון היחיד הינו ניתוח,ואם כן-באיזה גיל מומלץ לעשות זאת? האם מדובר בניתוח מסובך ,האם הניתוח מבטיח ,שה"בריחה" של העין וסגירתה לא יחזרו? אודה על תשובותיך.

03/05/2004 | 12:08 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בפזילה מסוג זה, INTERMITENT EXOTROPIA, לאחר שסגירות לא הועילו ואין בעיית משקפיים, הפתרון הוא כירורגי. לא חייבים לנתח, תלוי במידת ההפרעה וביציבות התפקודים הדו-עיניים (מה שהרופא בודק בביקורות התקופתיות) אם את רואה החמרה או שיש ירידה בתפקוד הדו עיני, כדאי להתקדם לניתוח, מכיוון שההצלחה בניתוח טובה יותר ככל שהתפקוד הדו עיני טוב יותר. מדובר בניתוח שגרתי במחינה טכנית, וסיכויי ההצלחה עומדים על כ-80%. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה