בדיקת משקפיים עם טיפות לילד

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/01/2003 | 16:59 | מאת: חן

ד"ר נוימן שלום. רופא הילדים אמר לי שבני בן השנה חייב ללכת בדחיפות לרופא עיניים, שיעשה לו בדיקת משקפיים עם טיפות. למה הכוונה, והאם זה נכון?

05/01/2003 | 23:14 | מאת: ד"ר דורון נוימן

כדי למנוע מצב של עין עצלה, (פגיעת הראיה השכיחה ביותר מתחת לגיל 50, 4% מהאוכלוסיה או אחד מכל 25 בוגרים לא רואה טוב בעין אחת בגלל לקוי ראיה שנרכש בילדות-עין עצלה), צריך כל ילד לעבור בדיקת עיניים כולל קביעת התשבורת (מספר המשקפיים) בערך בגיל שנה. קביעת התשבורת (האם הילד צריך משקפיים) נעשית על ידי טיפות הרחבת האישון ובדיקה במכשיר מיוחד. אם מחכים עד לבדיקת הראיה בגיל 3-4, על ידי ציורים, מאחרים את המועד לגבי חלק מהילדים. בעיקר אלו עם מספר גדול מלידה בעין אחת בלבד, ואלו שנשברים לפזילה בגלל רוחק ראיה גבוה לא מתוקן. כאשר כבר נגרמו עין עצלה או פזילה, הטיפול הופך להיות קשה יותר (סגירות משקפים ביפוקליים או ניתוח), ממושך, ופחות מוצלח.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה