ניתוח פזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/04/2004 | 15:04 | מאת: עומרי

הומלץ לי לערוך ניתוח פזילה (אני בן 27 ) . אני סובל מפזילה כבר שנים רבות אך הראיה אינה נפגעת בצורה חריפה. האם יש הכרח לבצע את הניתוח? מהן ההשלכות באם ארכיב משקפיים ואמנע מהניתוח? הפחד הגדול שלי הוא מסיבוכים אפשריים? האם זה מצב של אין ברירה? בתודה מראש עומרי.

10/04/2004 | 20:56 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לעמרי שלום, בגילך, המשמעות של ניתוח פזילה היא בתחום האסטטי פסיכולוגי, ואין לצפות לנזק לראיה כתוצאה מכך שתמשיך עם הפזילה, ואין לצפות לשיפור בראיה כתוצאה מניתוח מוצלח. אם אין פזילה כאשר אתה מרכיב את המשקפיים, ודאי שאין מקום לניתוח. לעומת זאת, אם יש פזילה משמעות (מפריעה לך מבחינת תדמית הגוף, סופג הערות כגון "למה אתה לא מסתכל אלי כאשר אתה מדבר אלי" וכו), שווה לשקול ניתוח. בשיטות שיש בידינו כיום, כולל תפרים הנתנים להתאמה אחרי הניתוח וכד, ניתן ברוב הגדול של המקרים להגיע לתוצאה טובה, ושיעור הסיבוכים נמוך ביותר. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה