חשש לפזילה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

07/04/2004 | 23:17 | מאת: אוריין

ד"ר נוימן שלום, בתי בת שנה וחודש. בבדיקת התפתחות בטיפת חלב בגיל 9 חודשים שלחו אותי לבצע בדיקה עקב חשש מפזילה בבדיקה שערכו לה ע"י מאבחנות ראיה נמצא כי עכב קפל בעין נראה כי הילדה נוטה עם העין אח"כ נבדקה גם ע"י רופא ונמצא תקין לעצם הענין - מהו הביטוי "קפל בעין"? יש ביטוי כזה? ממה נוצר? כמה זמן להמשיך לעקוב אחר הנושא?

07/04/2004 | 23:58 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לאוריין שלום, לילדים יש מעין קפל עור המסתיר את הזוית הפנימית של העין. (נקרא:" Naso-labial fold", אם את רוצה לחפש בעוד מקומות) אין לזה כמובן חשיבות, אך כאשר הילד מסתכל הצידה, הקפל "מסתיר" את הלחמית (=ה"לבן" של העין) בצד הפנימי, ונראה כאילו העין פוזלת לכוון האף. ככל שהילד גדל והפרופורציות בפנים משתנות יותר לכוון של המבנה המבוגר, (גשר אף צר יותר), הרושם הנ"ל הולך ונעלם. רק לזכור- גשר אף רחב לא מחסן מפני פזילה אמיתית!!. יכול להיות גם וגם. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה