בעיה בעצב הראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/04/2004 | 13:10 | מאת: שלווה

שלום האם סינוסיטיס שלא טופל אצל ילד בן 8 יכול לגרום לבעיה בעצב הראיה (בכוונה לעצב עצמו ולא לחלקים החיצוניים של העין). תודה רבה מראש חג שמח

06/04/2004 | 21:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשלווה שלום, אם כי מאד לא שכיח, יתכן קשר כזה. אחד הסיבוכים היותר קשים של סינוסיטיס (קשה בדרך כלל) הוא התפשטות הזיהום אל החלק האחורי של הארובה ופגיעה במרכיבים העצביים שם, כולל עצב הראיה. מדובר במקרים קשים במיוחד, ובדרך כלל יש פתולוגיות רבות נוספות. וקשה לי להאמין שבמקרה כזה האבחנה לא נעשתה כבר בשלב המוקדם. אשמח אם תתני לי פרטים קליניים נוספים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה