משחת זובירקס לעינים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/03/2004 | 22:35 | מאת: שי

ביתנו הקטנה סובלת מהתפרצויות הרפס בעיניים, לדאבוננו. הבעיה היא שהטיפול הרגיל במשחת זובירקס מצריך עתודה של המשחה בבית ובכל מקום שנמצאים בו. הבעיה העיקרית שלנו כעת היא האזהרה המופיעה ע"ג האריזות וכפי ששמעתי זוהי אזהרה כללית של כל משחות העינים ש "המוצר טוב לשימוש חודש מיום פתיחתו בלבד" . כך שלמעשה מכיון שע"פ ההנחיות שניתנו לנו ע"י ד"ר רוני נויימן מת"א בכל מקרה של חשד קל להתפרצות יש להתחיל במתן המשחה עוד לפני שפונים לרופא - יוצא שכל חבילה משמשת ליומיים שלושה אם היה חשד שוא, ונזרקת לפח מכיון שעד לחשד הקל של הפעם הבאה עובר בדר"כ חודש ויותר. שאלתנו הדחופה: מה מידת המשמעות והחשיבות שיש לייחס לאזהרה זו? אנו זקוקים לתשובה בדחיפות אפי' אם אפשר בפלאפון 067279291

23/03/2004 | 17:35 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשי שלום, זו אכן המלצה כללית שנועדה למנוע הצטברות ושימוש בתרופות שפג תקפן. אני חושב שבאופן ספציפי לזוירקס, לא יקרה כלום אם תשמרו אותו לזמן רב יותר. תקפידו על- לפתוח ולסגור את השפושרת בידיים נקיות לודא שקצה השפופרת לא נוגע בעור או בעין (בעצם בשום דבר) בזמן השימוש, לשמור בקירור כאשר לא בשימוש תקופה. כדאי לודא גם עם דר. רוני נוימן, הוא בר-סמכא רציני בתחום של דלקות עיניים ותרופות. דר. נוימן

24/03/2004 | 00:18 | מאת: שי

תודה תודה. האבחון אכן נעשה ע"י דר' רוני נוימן בעקבות המלצתך כאן באתר לפני כשנה, וגם ע"כ תודה תודה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה