לד"ר נוימן

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/03/2004 | 18:50 | מאת: גילי

דר' נוימן שלום, לפני כשלושה וחצי חודשים עברתי נתוח פזילה בשתי עיני. בעין שהייתה קיימת פזילה ההתאוששות הייתה מהירה, ממש לאחר מספר ימים ואילו בעין השנייה שבה נותחו שני שרירים ההתאוששות הייתה איטית.היום לאחר שלושה וחצי חודשים העין עדיין לא נפתחת לחלוטין והיא יותר קטנה מהעין השנייה. כמו כן רוב הזמן היא אדומה. בביקורות שהיו לי נאמר לי שהכל תקין ושהאדמומיות זה עוד עיניין של זמן מה. מה שמדאיג אותי זה שהעין לא נפתחה לחלוטין ולא שבה לקדמותה. האם זה עדיין עיניין של זמן? במידה ולא, מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם יכול להיות שכתוצאה מהניתוח העפעף נפגע? בנוסף יש לי תופעה שלפעמים שאני נמצאת בחלל גדול , כמו חדר גדול, אולם, קניון וכו', הראיה שלי מתשטשת וראייתי לקויה. בביקורות אצל הרופא המנת כל פעם ניתנה לי תשובה אחרת.שטענתי שאני לא רואה טוב הרופא השיב לי שלפני הנתוח נאמר לי שלא יהיה מנוס מהרכבת משקפיים, בביקורת שנייה שראיתי השתפרה פלאים הרופא אמר לי " אמרתי לך שלא תזדקקי למשקפיים" בקיצור התשובות שלו סותרות ולא אמינות. באיזה שלב עליי להחליט אם אני עוברת הרופא. אני מוכרה לציין שאת הניתוח ואת הביקורות אני מבצעת באופן פרטי לחלוטין ולא דרך קופ"ח.הביקורות מתבצעות אצל רופא בעל שם ידוע אך האכזבה רבה מאוד. אודה על תשובתך, גילי.

21/03/2004 | 22:57 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לגילי שלום, העיקר לא סיפרת- האם הפזילה התיישרה? שינויים במנח העפעפיים יכולים להיות זמניים לאחר ניתוח ולהשתפר במשך חדשים. אם בעין ה"קטנה" יותר נותח (הוחלש) שריר עליון או תחתון, (להבדיל משרירים צדדיים או אלכסוניים), יתכן שינוי אמיתי במיקום העפעף שיצריך התערבות נוספת. בעיית משקפיים קלה (מסוג של אסטיגמטיזם) יכולה להופיע אחרי ניתוח פזילה ולהשתפר עם הזמן. לגבי התשובות הסותרות, ייתכן שהרופא התכוון פעם לכך שאת לא צריכה משקפיים יותר לפזילה, ובפעם השניה דיבר על משקפיים לראיה? ייתכן שכדאי לך לשקול חוות דעת נוספת. דר. נוימן

22/03/2004 | 07:06 | מאת: גילי

דר' נוימן שלום, בהמשך לתשובתך, הפזילה אכן תוקנה לחלוטין, הייתה לי פזילה שהתבטאה בעין שעולה ויורדת-מעלה מטה וזה סודר.לגבי השרירים שהוחלשו בעין השניה , אני צריכה לבדוק את מיקומם עם הרופא.במידה וזה אכן שריר עליון או תחתון מה ניתן לעשות? שמתי לב שהעפף סגור יותר כשאני עייפה, האם זה יכול להיות? לאחר איזה פרק זמן אני יודעת שהניתוח הצליח וכל תוצאת לוואי כלשהי מחייבת טיפול נוסף?הביקורת הבאה שלי היא רק בחודש ספטמבר. דבר נוסף, האם יש מקום להיבדק אצל רופא עיניים שלא מתמחה בפזילה? תודה רבה, גילי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה