"גשר אף רחב"

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

21/03/2004 | 07:52 | מאת: שוןשון

שלום, אני אמא לילדה בת שנה וארבעה חודשים, זיהיתי אצלה פזילה ולקחתי אותה לרופא עיניים. הרופא אמר שאין לה פזילה חד משמעית, אך יש לה "גשר אף רחב" ובגלל זה נראה לי שיש לה פזילה וזה עם הזמן יסתדר. רציתי לדעת האם באמת זה מסתדר עם הזמן ? מתי? האם אני צריכה לקחת אותה לחוות דעת נוספת? והאם אני צריכה להמשיך ולעקוב אחרי המצב ולקחת אותה מדי פעם לרופא עיניים? אודה לך מאוד אם תסביר לי בהרחבה את המצב תודה רבה

21/03/2004 | 09:08 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשון שון שלום, האם הבדיקה כללה הרחבת אישונים ובדיקת תשבורת? (חובה בכל מקרה כדי לראת גורמי סיכון לעין עצלה, ודאי אם רוצים לחפש גורמי פזילה) האם הבודק היה רופא עיניים ילדים העוסק בהערכה וטיפול בפזילה באופן קבוע? במקרה ולא, יש מקום לבדיקה כזו כדי שתקבלי תשובה ברורה לגבי המצב היום והנחיות לגבי המשך מעקב/ טיפול. בכללי: מבנה של גשר אף רחב יכול לתת רושם של פזילה פנימה גם כאשר העיניים ישרות, אבל כמובן שגשר אף רחב לא מחסן מפני פזילה אמיתית. כמעט כל ילד פוזל "אמיתי" המגיע לטיפול נבדק בעבר על ידי מישהו שאמר לאם שאין פזילה ומדובר בגשר אף רחב בלבד.

21/03/2004 | 11:24 | מאת: שוןשון

הי, קודם כל תודה רבה על תשובתך. הבדיקה לא כללה הרחבת אישונים וגם לא בדיקת תשבורת (שאין לי מושג מה זה). האם יש רופאי עיניים ילדים? האם יש מומחים שאתה יכול להמליץ לי עליהם? (אני בקופ"ח מאוחדת). תודה רבה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה