עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/03/2004 | 17:03 | מאת: הורים

שלום רב, לבתי בת השנתיים וחודשיים נמצאה עין עצלה בבדיקה ואנו נערכים לטפל בזה. אנו חוששים שזה מאוחר מדי ומלאי רגשות אשם שלא בדקנו קודם. האם טיפול בגיל כזה ידוע כיעיל? מחכים לתשובתך הורים מודאגים.

19/03/2004 | 19:14 | מאת: ד"ר דורון נוימן

להורים שלום, הצלחת הטיפולבעין עצלה תלויה בגורם לעין העצלה ובגיל הגלוי, פרט כמובן לטיפול עצמו. גיל שנתיים הוא בהחלט גיל סביר לקבלת תוצאה טובה ברוב סוגי העין העצלה. כמובן שאין טעם בריגשי אשם, קרוב לודאי שלא הסבירו לכם על הצורך בבדיקה בגיל שנה. מכל מקום, כדאי לתעל את האנרגיה שאתם מבזבזים על רגשי אשם לכוון של הקפדה על הטיפול (שהוא בדרך כלל די ממושך ודורש התמסרות מצד ההורים), וכן לשמש "סוכנים" למניעת עין עצלה- כלומר לודא שכל ילד שאתם מכירים בגיל שנה ומעלה יעבור בדיקת עינים מלאה כולל טיפות הרחבה (בדרך כלל אצל רופא עיניים לילדים). אחד מכל 25 ילדים שתשלחו לבדיקה יינצל בזכותכם מעין עצלה (השכיחות היא 4%). לא עדיף? דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה