עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/03/2004 | 11:19 | מאת: שרה

שלום! בני בן 8 חודשים והחשד הוא שיש לו עין עצלה (עדיין לא נבדק אצל רופא עיניים) האם ניתן לאבחן זאת בגיל הזה ומה דרכי הטיפול? תודה

19/03/2004 | 09:51 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לשרה שלום, המושג עין עצלה מדבר על ליקוי ראיה בעין אחת (או שתיהם) הנובע מכך שהמח הראיתי לא קיבל את הגרויים המתאימים הדרושים להתפתחותו בחדשים והשנים הראשונות לחיים, בדרך כלל בגלל בעיית משקפיים או פזילה. לא ניתן לראות על ידי הסתכלות על הילד אם יש או אין עין עצלה, כך שמה שאתם רואים הוא קרוב לודאי מעט פזילה, (שיכולה להיות גורם סיכון לעין עצלה), או הגבלה בתנועת העיניים. מכל מקום, כל ילד צריך בדיקה לעין עצלה (כולל הרחבת אישונים) בסביבות גיל שנה, כדי לאתר את כל אלו היכולים לפתח עין עצלה, ולתת טיפול מונע אם יש גורם סיכון כנ"ל. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה