שאלה כללית

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/03/2004 | 11:05 | מאת: ליאת

לרופא שלום רב, באיזה גיל רצוי לקחת ילד לבדיקת עיניים ראשונית. לא ניכרת בעיה וגם אין במשפחה- האם בכל זאת מומלץ בגיל כל כך צעיר? בברכה, ליאת

18/03/2004 | 11:08 | מאת: תוספת

ודבר נוסף- האם בבדיקה עם הטיפות להרחבת אישונים קיים סיכון כלשהו?-אפילו אם מיזערי אשמח אם תפרט את הסיכונים.

19/03/2004 | 08:50 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללאורה שלום, יש לבדוק כל ילד בגיל שנה לערך, כולל הבדיקה עם הטיפות, כדי לאתר בזמן את אותם 4%!!! מהאוכלוסיה שללא איתור וטיפול מוקדמים יפתחו עין עצלה- כלומר לקוי ראיה קבוע בעין אחת (לפחות, יש גם מקרים דו צדדיים) לכל החיים. לשאלה השניה, מעבר לעובדה שלכל תרופה בעולם (גם לרוב המאכלים, עקיצת חרקים ועוד) יש סיכוי קלוש לתגובה של רגישות יתר, אין סיכון בבדיקה. ללא ספק הסיכון לתאונת דרכים בדרך אל הרופא וחזרה גדול פי כמה וכמה... הסיכון הגבוה -אחד לעשרים וחמישה בוגרים-לעין עצלה בהעדר הבדיקה מצדיק בהחלט את הבדיקה. אם מותר לי הערה כללית לגבי סיכונים: אין טעם לברר לגבי סיכונים "מזעריים". אנו חשופים לאין ספור כאלו בכל שניה מהיום ולא ניתן לבצע שום פעולה (כולל לא לקום מהמיטה-נפילה ושבירת האגן, או להשאר במטה-פקקת ורידים, שניהם קורים לאנשים כל יום) מתוך התחשבות בסיכונים מזעריים. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה