עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/03/2004 | 23:02 | מאת: ליאורה

לדר נוימן ,בתי בת שנתיים וקבעתי לה תור לעוד שבועיים לבדיקת ראיה כללית. לי עין עצלה ומכיון שכך חשוב לי לוודא שאצלה הכל בסדר. יש לי 2 שאלות: הראשונה- מה עושים עם ילדה כל כך היסטרית מרופאים, כיצד ניתן לבדוק אותה ביסודיות. (בעבר לקחנו אותה והיא כל כך השתוללה שהיה מזעזע לעשות את הבדיקה וגם הרופא שבדק אותה טען שזה אכן מקרה קיצוני..?), והשאלה השניה- קבעתי תור לרופאה מומחית לילדים מ"מכבי" ליד ביתי כיון שאינני ניידת. האם אוכל לכתוב את שמה כדי שתוכל לייעץ לי במידה ואתה מכיר. אין לי המלצות וחשובה לי דעתך. בתודה על העזרה- ליאורה

17/03/2004 | 10:42 | מאת: ד"ר דורון נוימן

ללאורה שלום, 1- בעקרון ניתן לבדוק כל ילד, (אם כי כבר יצא לי לבצע את הבדיקה במגרש החניה לילדה שבאה במיוחד מנאפולי באיטליה לניתוח זפילה, לא הסכימה להכנס למרפאה, אבל היתה נהדרת בחוץ...). ברוב המקרים ניתן לבדוק תוך כדי משחקים ופעלולים, ולעיתים צריך להחזיק את הילד לצורך בדיקת הרפרקציה..(זו לא בדיקה כואבת אך הילד מתנגד לעיתים מתוך פחד) שיטה נוספת שעובדת כמעט בכל המקרים של ילדים היסטריים היא לזמן אותם לעיתים חוזרות תוך זמן קצר, כאשר תמיד חוזרים על נסיון הבדיקה בלי להפעיל כל כח. מדהים לראות איך בפעם השניה או השלישית הילד הופך למשתף פעולה ללא קושי, ברגע שהחרדה עוברת. כאמור- לעיתים אין ברירה, (בדרך כלל בגלל שההורים כבר אבדו את הסבלנות...), ומחזיקים את הילד בכח לצורך הבדיקה. לא נתקלתי במצב שלא ניתן היה לבצע את הבדיקה כלל. לגבי השאלה השניה, אני לא חושב שאני יכול או צריך לתת ציון לרופאים אחרים. אם מדובר ברופא עיניים לילדים, לא צריכה להיות בעיה. מקוה שזה עוזר, דר. נוימן

18/03/2004 | 10:56 | מאת: ליאורה

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה