פזילה - עין עצלה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

16/03/2004 | 16:14 | מאת: ריקי

דר' נוימן שלום רב, אני אמא לתנוקת בת שנה וארבעה חודשים - מזה מס' חודשים שמתי לב שמידי פעם מופיעה פזילה באחת מהעניים ולעתים קרובות כאשר אני מדברת אליה והיא מפנה אליי את מבטה אני מרגישה שהמבט שלה איננו ממוקד דיו ומביט ישירות אליי. היינו השבוע בבדיקה של רופא עיניים והוא בדק אותה - יש לציין ביסודיות רבה ובשיתוף פעולה מלא של התנוקות ולדעתו הוא לא מצא פזילה בבדיקה והציע לנו לבוא לבדיקה חוזרת בעוד חצי שנה. משיחות שקיימתי עם המטפלות שלה , אחיות טיפת חלב ומקרובים אכן כולם שמים לב לאותה בעיה שהיא מעין פזילה מעין חוסר פוקוס. יש לציין שבבדיקה לא טפטפו לתנוקת שום טיפות והיא בוצעה ע"י מכשיר המאיר את העין. האם כדאי לקחת אותה לחוות דעת נוספת או לפנות לרופא מומחה לפזילה. האם אתה מוכן להמליץ על רופא מומחה לפזילה אצל ילדים באזור הצפון. אשמח לשמוע את חוות דעתך בברכה ריקי

16/03/2004 | 17:30 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לריקי שלום. בדיקת תינוק בחשד לפזילה ללא מתן טיפות וקביעת התשבורת (="מספר" המשקפיים)-כאילו לא נבדק. (רוחק ראיה, אותו ניתן לעיתים לגלות רק בבדיקה עם הטיפות, יכול להיות הגורם לפזילה אצל התינוק). נסי את דר מצר שעובד ברמב"ם- שם ודאי ידעו לתת לך את הטלפון שלו במרפאה. אנא כתבי לי מה היה בבדיקה עם הטיפות. דר. נוימן

08/04/2004 | 15:49 | מאת: ריקי

שלום תודה על תשובתך. לקחתי את אופיר לבדיקה נוספת אצל דר' ריטה שטורך - רופאת עיניים מומחית לטיפול בילדים - בתחילה הבדיקה בוצעה ללא הטיפות והאבחנה היתה כמקודם - שאין ממצא של עין עצלה או פזילה. לאחר התעקשות שלי לבדיקה עם מתן טיפות - אכן בוצעה בדיקה כזו וממצאיה היו זהים שאין פזילה והראות תקינה. אני עדיין לא רגועה כי אני עדיין רואה שיש פזילה בעין אחת. מצד שני כבר הייתי אצל 2 רופאים ושניהם אמרו את אותו הדבר - מה לעשות? ריקי

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה