עזרה בהחלטה אם להרכיב משקפיים לבת 5.5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

10/04/2024 | 10:31 | מאת: דניאל

שלום אתמול היינו בבדיקת ראיה עם הרחבת אישונים עם ביתי בת ה5.5 שעולה לכיתה א. הממצאים: חדות ראיה: *ללא תיקון – ימין: -6/7.5 שמאל: 6/9 רפרקציה: +2.75 עם 90*0.50+ בשתי העיניים – מקטע קדמי שקט, אישון עגול, עדשה זכה. דיסקית תקינה, מקולה שמורה, רשתית צמודה. תנועות עיניים מלאות, אורטופרית, קונברגנציה טובה, 9/9. תבחין כיסוי לקרוב תקין. קיבלנו מרשם למשקפיים: פלוס 1.25 (+0.25*90) שאלות: האם זה אומר שהיא לא רואה טוב מרחוק או מקרוב? האם מדובר במשקפיים זמניות או לתמיד? הילדה לא רוצה להרכיב משקפיים – מה ההשלכות אם לא תרכיב? האם זה יזיק והמספר יגדל? או שזה רק אומר שהיא תתאמץ יותר? יכול להיות שאם היא לא תרכיב משקפיים זה יעבור עם הזמן או שלהיפך זה יזיק?

הילדה רואה מצויין אך מתאמצת לראות. המאמץ כשיש מרשמי פלוס תמיד גדול יותר בעבודה לקרוב מאשר לרחוק. מקובל לתקן מרשמי פלוס כאלו לפני עליה לכתה א'. אם הילדה לא תרכיב משקפים היא עלולה לפתח כאבי ראש, חוסר ריכוז, קושי בקריאה (ביחס ליכולת של עצמה) ולעיתים נדירות בגיל הזה גם פזילה. המרשמים אצל מרבית הילדים יורדים עם הגיל וסביר שבעוד מספר שנים היא לא תזדקק למשקפים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה