עדיין בענייני רוחק ראיה

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/03/2004 | 15:08 | מאת: אמא מסתגלת

שלום רב ותודה על תשובתך. מספר שאלות אחרונות - מתשובתך אני מבינה כי המספר שלו גדול (+3.75 ו - +4. ) האמנם? מהו טווח המספרים? הבנתי כי לילדים המספר מתחיל ב- 2. האמנם? האם המספר נוטה לגדול עם השנים או לקטון כשמדובר ברוחק ראיה? האם יש סיכוי להורדת המשקפיים באופן טבעי? למה התכוונת כשכתבת כי זה משמעותי גם לילד בגיל חמש? וכן - האדם שדיבר על 6 שבועות הינו רופא עיניים מכובד לילדים. תודה רבה מאד

16/03/2004 | 00:03 | מאת: ד"ר דורון נוימן

לתינוקות שכיח רוחק ראיה קטן (עד 2.0+) שיורד בדרך כלל ל0-0.5+ בגיל 3-4. צילינדר קטן וסימטרי גם כן די שכיח. רוחק ראיה שאינו תקין יכול להיות גם עד 12.0+ לערך. (יש מקרים של ננופטלמוס עם רוחק ראיה גבוה יותר אבל זה כבר חלק מפתולוגיה נרחבת יותר בעין ולא "סתם" רוחק ראיה.) רוחק הראיה נוטה לקטון עם השנים. בחלק מהמקרים, בעיקר אלו שהחלו עם רוחק ראיה לא גדול, תתכן ירידה של המספר עד לנורמה באופן טבעי. האם את יכולה להשאיר לי sms ב 676644-068 עם שם הרופא? אשמח לשאול אותו מה היתה הכוונה. תודה, דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה