רוחק ראייה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

06/03/2024 | 20:36 | מאת: רוני

שלום רב,בגיל שנה וחודשיים לקחנו את בתי לרופא עיניים והותצאה הייתה +2.25. היום בגיל שנתיים ו5 המספר עלה ל+5 בכל עין.האם זה הגיוני שככה המספר עלה בשנה וכמה חודשים?והאם יש סיכוי שהמספר עוד ירד?

יתכן ובגיל שנה הרחבת האישונים לא היתה מיטבית ולא זוהה כל המספר (בשביל לזהות את מקסימום הפלוס צריך הרחבת אישונים חזקה ולעיתים רופאי עיניים נמנעים בתינוקות קטנים משימוש בטיפות חזקות יחסית). בכל מקרה- מספר יכול להמשיך לעלות עד גיל 8 ורק אז לרדת. חשוב להקפיד על משקפיים כדי למנוע פזילה ועיניים עצלות כשהמרשמים גבוהים .

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה