רפרקציה שאלה לגבי פעוט

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/02/2024 | 17:56 | מאת: נועה

שלום, בתי בת 1.2. היינו פעם ראשונה אצל בדיקת רופא עם הרחבת אישונים (פעמיים ניתנו טיפות בהפרש של 10 דק). נאמר לי כי רפרקציה +0.75 ששאלתי מה זה אומר הוא אמר שמתישהו היא תצטרך משקפים (כרגע לא, ולא ידוע מתי כן). לעומת זאת בבדיקה של הגדולה אמר שהכל תקין ורפרקציה 1.25+ מה בעצם ההבדל בין המספרים? האם זה אומר שלקטנה יש כרגע מינוס 0.75 בקוצר ראייה ובגלל שהיא קטנה לא עושים עם זה כלום? אשמח להסבר מה זה בעצם אומר על הקטנה ומה נדרש מאיתנו לעשות כי נאמר לי רק לבוא בגיל 3.5 שוב.. שאר הבדיקה יצאה תקינה: מקטע קידמי שקט אישונים שווים ומגיבים לשכה קידמית עמוקה ללא תאים ללא ניצוץ עדשות זכות רישתית צמודה רפרקציה +0.75 2 עיניים. תודה!

לשני הילדים יש לפי מה שכתבת מרשם פלוס נמוך (פלוס 0.75 ו פלוס 1.25) שני המרשמים נמצאים בטווח התקין לגיל הילדות ואין עם שניהם שום בעיה. חלק מהאוכלוסיה עוברת בהדרגה עם הגיל ממרשמי פלוס למינוס. ככל שהפלוס נמוך יותר בגיל צעיר יש סיכוי סטטיסטי גדול יותר למעבר למינוס אך המעבר מושפע מגנטיקה ואי אפשר לנבא מי יזדקק למשקפים. כדאי בכל מקרה להקפיד עם ילדים על שהיה באור טבעי לפחות שעה ביום והגבלת זמני מסכים/ הפסקות כל 20 דקות- אלו דברים שנמצאו כיעילים במיוחד במניעת הופעה מוקדמת של קוצר ראיה / התקדמות קוצר ראיה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה