משקפיים לילדים בן 4.5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

15/02/2024 | 21:08 | מאת: Or.n

שלום בני בן 4.10 התגלה שצריך משקפיים כאשר עין אחת רואה טוב לחלוטין, והאחרת מידה 3.25+(לאחר בדיקה של רופא ) קשה לי לדעת האם הוא רואה באמת טוב או שהמספר לא מתאים לו? האם יש טיפים שיכולים לרמוז לי על כל שהוא מרכיב מידה לא נכונה עבורו? הרופא נתן לו מידה 0.75 בעין החזקה למרות שרואה תקין , האם זה יכול לפגוע בו בהמשך? תודה!

אין רמזים- יש בדיקות מדוייקות ומסודרות. כחודש- חדשיים לאחר התאמת משקפיים יש לחזור לבדיקה אצל רופא.ה מטפלים עם משקפים לבדוק שוב את הראיה בכל עין עם משקפים. לעיתים למרות משקפים מתאימים לאור העובדה שבמשך שנים הילד לא השתמש בעין עם המרשם הגבוה היא נשארת עצלה וחדות הראיה בה לא משפתרת מספיק ומוסיפים טיפול ברטיה ולכן חשוב להגיע למעקב.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה