הסרת עדשות חד פעמיות

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

14/03/2004 | 02:50 | מאת: שי

שלום! מברך על הפורום הרציני כתוצאה מניהול רציני כאן. טוב אני לפעמים מרכיב עדשות חד פעמיות ואמש נשכבתי על המיטה ורציתי להוציא את העדשות אז הצלחתי להוציא עדשה אחת והעדשה הייתה על היד שלי. עד כה הכל בסדר אבל לגבי העדשה השנייה הרגשתי שהעדשה לא במקומה אך חיפשתי את העדשה על החולצה ועל המיטה ולא ראיתי את העדשה החסרה. חשבתיש אולי העדשה נכנסה לתוך העין ואינני מרגיש אותה.... אז מה עושים? יכול להיותש העדשה נמצאת מוך העין מבלי שאני מרגיש? ואם כן איך ניתן להיבדק? ברור שלהבא לא אוריד את העדשות כשאני בשכיבה :-( תודה ומצפה למענה.

14/03/2004 | 09:31 | מאת: ד"ר דורון נוימן

בעדשות רכות ודקות כמו עדשות חד פעמיות העדשה יכולה להתגלגל למעין חוט גמיש ולשכב בפורניקס (הזוית שבין העפעף העליון וגלגל העין וכמעט לא להיות מורגשת. לפחות בהתחלה). (כבר יצא לי להוציא עדשה כזו לאחר 3 ימים בעין! צריך בדיקה על ידי רופא עיניים או מי שמתמחה בעדשות מגע. דר. נוימן

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה