בדיקת סקר לילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

18/01/2024 | 00:50 | מאת: גלעד

שלום רב קיבלנו פתק שנעשתה לבני בן ה3.5 בדיקת סקר ראייה בגן ומומלץ לגשת לרופא עיניים לצורך בדעקה נוספת. יש לי שתי שאלות אחת מה בדקו בדיוק והאם הבדיקה מהימנה בגיל הזה או שלא בהכרח שיש לו בעיה ויכול להיות שאצל רופא יצא תקין תודה מראש

הבדיקה מבוצעת עם מכשיר שמאתר גורמי סיכון לעין עצלה לפי החזר של רפלקס אור מהעיניים. כיוון שמדובר בבדיקת סקר יש לה כמובן שוליים - כלומר היא עשויה לשלוח לבדיקת עיניים גם ילדים שאין להם בעיה ולעיתים נדירות גם לפספס ילדים עם בעיות.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה