עדשות מיוסלאו/מיוסמרט

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

22/12/2023 | 12:06 | מאת: דניאל

שלום, הרופא המליץ לבת שלי עדשות מיוסלאו כדי למנוע עוד התדרדרות במיופיה. שאלנו רופא אחר באנגליה (ממש מומחה) והוא אמר שלא שמע על מיוסלאו אבל כן ממליץ על מיוסמרט. יש הבדל בין שני המותגים האלה והאם הוכח שהם מועילים?

בארץ מוכרים את שני הסוגים הללו. MYOSLOW מפותחים בארץ ע"י חברה בשם בדולח ולכן לא מוכרים בחו"ל. MYOSMART פותחו ע"י חברת הויה. ישנן עדשות נוספות של צייס, קופרויזן ושמיר. כיוון שהפתרונות חדשים יחסית עדיין אין מידע לטווח ארוך על יעילות והשוואה בין המוצרים השונים. אני ממליצה לבחור בהתאם למחיר ולנוחות ההרכבה (אפשר לבקש לראות עדשה לדוגמא אצל האופטומטריסט) וזאת בילדים שסיימו את התפתחות הראיה סביב גיל 6-8 ורואים עם משקפים היטב.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה