מרשם מרופא עיניים ילדים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/12/2023 | 21:19 | מאת: ליאן

שלום, בגיל 9 חודשים עשינו לתינוקת בדיקת ראייה עם הרחבת אישונים עקב פזילה קלה לעיתים ששמנו לב אליה. הממצאים עין ימין 4.25+ שמאל 4.5+ צלינדר בשניהם 2.5 לעומת זאת במרשם רשם ימין 6+ צלינדר 2.25 שמאל +4.75 צלינדר 0.5 האם הגיוני הדבר? עכשיו הילדה בת שנה וחצי כמעט ועם ממצאים חדשים( רופא אחר) ימין 5.5 שמאל 5 צלינדר 1.5 המרשם ימין 3.5 שמאל 3 צלינדר 1.5 בשניהם. היכול להיות הדבר שהמרשם של הרופא הראשון החמיר את הראייה.

לא לגמרי ברור לי ממה שכתבת- מה בחרו הרופאים לתת ולמה. אתיחס למה שניתן עכשיו- להבנתי בשתי העינים יש את אותו צילינדר שכוחו D1.5 - לא ברור אם זה מינוס או פלוס. נראה לי הגיוני שמדובר במינוס והרופא בחר לא לתת בגיל זה צילינדר ולהפחית בהתאם את התיקון. ממליצה בעת המפגש עם רופא.ה - לוודא איתם מה התכנית הטיפולית.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה