כיוון פנס כחול לאזור העין של התינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

09/12/2023 | 05:37 | מאת: נופר

היי, הבת שלי כיוונה פנס בצבע כחול של ילדים, לא בטוחה האם זה לייזר? או שזה רק בצבע אדום זה לייזר? בכל מקרה כיוונה לאזור העין של התינוק מצד הראש אני הייתי בצד של הרגליים וככה זה היה נראה שכוון לעין כמובן שישר אמרתי לה להזיז את זה. האם מסוכן? התינוק בן חודשיים עוד מעט ונלחצתי מהסיטואציה אשמח לתשובתך. תודה.

פוינטר לייזר מסוכן לעיניים. פנס רגיל לא. ממליצה לבדוק אם זה פוינטר או פנס. אם מדובר בפוינטר/ בכל ספק- כדאי לגשת להיבדק.

11/12/2023 | 11:51 | מאת: נופר

האם ניתן לבדיקה אצל רופא עיניים רגיל בקופה או שצריך ללכת למומחה כלשהו? ניתן לשלוח את תמונת המכשיר ולהבין האם מסוכן? תודה

11/12/2023 | 14:11 | מאת: נופר

טוב זה כנראה עט משולב של לייזר, לד ועוד משהו לפי התמונה אז כנראה שהאור הכחול היה פנס לד.. מניחה שזה בסדר?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה