רוחק ראיה 6.25 לילדה בת 6

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

08/12/2023 | 23:06 | מאת: קירה

שלום דוקטור, הילדה אף פעם לא התלוננה על בעיות ראיה מרחוק ומקרוב, לא הראתה סימנים המעידים על בעיות ראיה. קוראת, כותבת ללא קושי. בבדיקת עיניים יזומה שנערכה, התגלה מספר + 6.25 בשתי העיניים. נרכשו משקפיים בהמלצת רופא +4.75. הילדה מראה קושי , מצב רוח ירוד, עצבנית יותר כשמרכיבה משקפיים. ההרגשה היא שהמשקפיים מאוד מציקות לה. טוענת שרואה זהה עם משקפיים ובלעדיהן. האם יתכן שהמספר כה גבוה והיא רואה הכל תקין ללא משקפיים? האם חובה להרכיב אותן ללא הפסקה פרט לשינה ומקלחת? תודה רבה.

זה אכן מספר גבוה וחשוב להרכיב משקפים כל הזמן .בלי הרכבת משקפים יש סיכוי משמעותי להתפתחות פזילה או עיניים עצלות (מצב בו המוח לא לומד לראות 6/6 מכל עין), כמו גם חוסר ריכוז וסבלנות או כאבי ראש. חשוב לעודד את הילדה להרכיב אותם מוקדם בבוקר- אם קשה להתרגל - לנסות להסתכל איתה עם המשקפים על דברים קרובים (ספרים, פאזלים). אם לא תסתגל בשבועיים הקרובים כדאי לחזור לבדיקה נוספת של המרשמים/ לשקול מתן טיפות עיניים באופן חד פעמי שיקלו הסתגלות .

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה