בדיקת ראייה ראשונה לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

05/12/2023 | 16:47 | מאת: דינה

שלום הקדמה: אני נולדתי עם צילינדר (משהו תורשתי), ההורים שלי לקחו אותי לרופא עיניים בפעם הראשונה בגיל 3. הרופא אמר שזה מאוחר מידי (ולכן עד היום אני לא רואה 6 6). הוא אמר שהם היו צריכים להביא אותי יותר מוקדם - בגיל חודשיים או בגיל חצי שנה (אבא שלי סיפר לי את זה, אז הוא לא לגמרי זוכר).. והרופא אמר שהייתי צריכה לשים משקפיים כבר אז.. ועכשיו לשאלה: נולדה לי תינוקת והיא בת חודש. 1. מתי צריך ללכת לבדיקת עיניים ראשונה? בגיל חודשיים או חצי שנה? 2. והאם צריך הפנייה? אם כן, רופא ילדים גם יכול לתת הפנייה? 3. יהכן זה מתבצע? האם זה מתבצע דרך קופת חולים? או מכון אופטיקנה כלשהו? תודה!!

לאחר הלידה טרם שחרור מבי"ח היתה אמורה לעבור בדיקת רפלקס אדום. בגיל חדשיים צריך בדיקה בטיפת חלב של עקיבה ובגיל חצי שנה כדאי לקחת לרופא.ת עיניים (כעקרון בין חצי שנה לשנה- אבל עם היסטוריה משפחתית של הפרעה מוקדמת לראיה כדאי להקדים). בכל ספק לגבי התפתחות הראיה והעקיבה כדאי להתייעץ עם רופא.ת הילדים שלכם.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה