עלייה גדולה במספר - בן 16

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

27/11/2023 | 16:05 | מאת: ליאת

בני בן ה-16 מרכיב משקפיים 3 ו-3.75 במינוס. זה אחרי שבשנה האחרונה חלה עלייה של 0.75 בכל עין. האם יש טיפול שניתן לעשות על מנת למנוע עלייה גדולה ונוספת במספר?

שלום. כשקוצר ראיה ממשיך לעלות יש מספר המלצות שאפשר לאמץ: 1. שהיה באור טבעי לפחות שעה ביום . 2. זמני מסכים- לנסות לצמצם. לעשות הפסקות של מס שניות כל 20 דקות ולהסתכל לרחוק. 3. טיפות אטרופין מדולל לעיכוב התקדמות קוצר ראיה. 0.05% בכל עין. מחקרים הוכיחו שהטיפות מעכבות החמרה בקוצר ראיה בילדים צעירים יותר אך אין נזק ואין מניעה לנסות גם בגיל 16. 4. משקפים או עדשות מגע במנגנון דה- פוקוס לעיכוב התקדמות קוצר ראיה. יש מס חברות שמייצרות עדשות אלו. אופטומטריסטים רבים מוכרים אותן. המחקרים עדיין לא ארוכי טווח ולא נבדקו ילדים בגיל 16. אך גם כאן- אין נזק מהשימוש בעדשות אלו .

07/12/2023 | 12:58 | מאת: ליאת

תודה על המענה המפורט. לגבי העדשות המיוחדות אופטומטריסט אמר לי כי מדובר בהוצאה של 2000 ש"ח וזה לא יסייע מפאת גילו. לגבי טיפות האטרופין האם יש צורך במרשם רופא והאם אין תופעות לוואי או איזשהו נזק לטווח הארוך?

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה