אישונים מורחבים ומשתנים

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

19/10/2023 | 21:07 | מאת: מאיה לוי

שלום דוקטור. שמתי לב בחודשים האחרונים שהאישונים של הבן שלי (בן 8) במהלך היום מורחבים.. לא לאורך כל היום.. זה קורה במהלך היום והערב(לא בהכרח בחושך) , מלבד זה אין תסמינים נוספים.כשמאירים עם פנס בזמן שהם מורחבים הם מיד מתכווצים. לפני מספר חודשים עבר בדיקת עיניים שגרתית ללא קשר לאישונים והבדיקה היתה תקינה(עשו לו הרחבת אישונים כחלק מהבדיקה) מה יכולה להיות הסיבה שהאישונים מתרחבים ומתכווצים לאורך היממה? האם נדרשת בדיקת נוירולוג? אני טרודה כי בן משפחה שלו חלה בסרטן ראש לפני מספר שנים והם עלו על זה כי האישונים שלו היו מורחבים. תודה לך

אישונים מתכווצים באור ומתרחבים בחושך ויש הבדלים בין אנשים במידת הרחבה וכיווץ. אם אישונים רחבים מדי יגרם סינוור. לרוב אם אין סינוור- כנראה ההרחבה תקינה. חשוב לראות שאין הבדל בין האישונים בגודלם. בכל ספק כדאי לגשת לבדיקה.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה