רוחק ראייה בילדה בת 10

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

12/10/2023 | 12:25 | מאת: ורד

שלום, הילדה שלי מתלוננת על קושי בראייה מרחוק (מהלוח, כאשר ישבה בסוף הכיתה). רופא עיניים כללי קבע אחרי טיפות מספר בעין שמאל 2.25+ ובימין 3.25+ לפי אופטמטריסט (ללא טיפות) עין ימין 0.75+ ועין שמאל 0.5+ עשינו לה משקפיים לפי האופטמיטריסט כאשר הוחלט להעלות לה את המספר בהדרגה. היא מתלוננת שרואה פחות טוב עם המשקפיים ולא רואה בהם צורך. האם היא חייבת להרכיב משקפיים? אם כן האם בכל שעות היום או שהיא יכולה להשתמש בהם רק לראייה מהלוח (בהנחה שזה יעזור)? האם יש סכנה לעין עצלה במספר שלה? ראיתי באחד הפורומים שבילדים עם בעיית רוחק ראיית נמוך מ +4 לא מתאימים משקפיים. האם זה נכון למקרה שלה? מציינת שאין לה בעיה בכלל בראייה מקרוב. היא מאוד מתוסכלת. תודה רבה.

מרשם לילדים היפראופים (פלוס) יש לתת לפי המלצת רופאי עיניים ולא לפי בדיקת אופטומטריסט.ית. יש לוודא מה המרשם המלא (מידת המאמץ של כל עין) ולהפחית חלקית בהתאמה בין בשתי העיניים את המרשם. כלומר- אם יש הבדל של 1 דיופטר במרשם הרופא זה גם צריך להיות הפער בין העיניים במשקפים ולא הפרשת של 0.25. היה צריך פה אם מרשם הרופא מדוייק 1.75 מימין ו 0.75 משמאל. צריך לקחת בחשבון גם את חדות הראיה, התפקוד הדו עיני ונוכחות של פזילה סמוייה שמשפיעה על המרשם . ממליצה לשקול לפנות לרופא.ת עיניים ילדים.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה