האם פזילה מדומה? חוששת

דיון מתוך פורום  רפואת עיניים לילדים ופזילה

01/10/2023 | 12:11 | מאת: חוששת מעט

שלום בני בן שנה. בגיל חודשיים היינו אצל רופא עיינים באופן פרטי בעקבות כתם לידה בעין לאחר מכן היינו במעקב בגיל 8 חודשים אצל רופא עיינים במרפאה בבית חולים. עכשיו אני שמה לב שעין אחת נוטה קצת לפעמים.. האם במהלך הבדיקה השגרתית לבדיקת הכתם לידה היו מבחינים במידה והייתה פזילה? קראתי שיש מושג הנקרא ״פזילה מדומה״. כמובן שבביקור הבא אבקש לבדוק. אבל האם זה משהו שהרופא היה שם לב לכך? זו חלק מבדיקה?

שלום. רופאי עיניים שוללים בבדיקה בגיל זה פזילה אמיתית. פזילה מדומה מתארת מצבם בהם ילדים נראים פוזלים אך הם לא.

מנהל פורום רפואת עיניים לילדים ופזילה